2019 yılı faaliyet raporu yayınlanmıştır.

20 Haziran 2017 tarihli ve 30102 sayılı Resmi Gazete kararı ile kurulan Üniversitemiz Alternatif Enerji Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne, Hitit Üniversitesi Alternatif Enerji Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin 8.maddesi gereğince 20.06.2018 tarihi itibariyle Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan ÇALIŞKAN’ın Müdür olarak atanması ile birlikte çalışmalarına başlayan ALENSİS, geçen bu süre zarfında öncelikle kadrolarını oluşturmuştur. Öğrenci projeleri başta olmak üzere Enerji Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans Programına destek vermekte ve Alternatif Enerjiler konusunda akademik çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda, 2019 yılı faaliyet raporu oluşturulmuş ve sitemizde yayınlanmıştır.